Umjeravanje prema HR EN ISO/IEC 17025:2017

 

BMB laboratorij Brcković – umjerni laboratorij  za umjeravanje mjerila tlaka, temperature i relativne vlažnosti.

Od 2010. godine BMB laboratorij Brcković akreditiran je od strane Hrvatske akreditacijske agencije (HAA) za umjeravanje mjerila prema normi HRN EN ISO/IEC 17025.

Uslugu umjeravanja vršimo za mjerila tlaka, temperature i relativne vlažnosti koje drugi laboratoriji koriste za razna ispitivanja i/ili umjeravanja, a nadležno tijelo ili propisi zahtjevaju od njih da budu umjereni prema akreditiranom postupku, te da imaju iskazanu mjernu nesigurnost.

Kod umjeravanja vrlo je specifično što se i “netočno” mjerilo može umjeriti. Na samom korisniku je da naknadno (prema rezultatima iskazanim u umjernici) procjeni da li njegovo mjerilo zadovoljava propise i zahtjeve koje si je postavio ili ne.

Isto tako na korisniku je da sam sebi odredi periodiku umjeravanja svojih mjerila.  Prema pravilima o akreditaciji akreditirani umjerni laboratoriji na svojim Potvrdama o umjeravanju ne smiju navoditi datum valjanosti (vrijedi do).

Postoje preporuke o periodici umjeravanja za pojedine vrste mjerila koju možete vidjeti na sljedećem linku.


primjer umjerne naljepnice BMBaPrimjer naše “umjerne” naljepnice.


Vrlo smo ponosni na svoje mjerne sposobnosi i opseg akreditacije koji imamo. Naporno radimo na tome da svoje sposobnosti unapredimo i poboljšamo iz godine u godinu. To nas je dovelo do toga da sa sigurnošću možemo tvrditi kako smo pri samom vrhu mjeriteljstva u RH.

Više možete pronaći u prilogu Potvrde o akreditaciji.


Usporedbu našeg laboratorija sa ostalim akreditiranim laboratorijima u RH možete pronaći u ovom dokumentu Usporedba akreditiranih laboratorija.